top of page

VÅR FILOSOFI

bjornlandet.jpg

Åsele Kommun ligger i hjärtat av Södra Lappland. Här på landsbygden finns det gott om plats, det är gott om utrymme och ont om stress och storstadsproblem. Här kan innovationer växa i en oförstörd miljö nära den vackra naturen. 

Vi tror att landsbygden har störst kunskap om förutsättningarna på landsbygden och att konkurrenskraftiga lösningar kan födas och gro här. Lokalt utvecklade lösningar har mycket goda förutsättningar att växa globalt, då utmaningarna på landsbygden ser liknande ut var du än befinner dig i världen.

 

Vi är också experter på landsbygdens utmaningar och bidrar gärna med vår kunskap. De största utmaningarna är som bekant även de största möjligheterna! Löser du landsbygdens utmaningar finns det gott om pengar att tjäna.


Åsele Innovationscenter är pionjärer för en ny modell för landsbygdsledd innovation, som ser landsbygdens unika förutsättningar som tillgångar snarare än problem. Modellen är virtual-first, vilket innebär att vi inte är bundna av det fysiska rummet: vi kan sömlöst nyttja resurser från hela världen med digital teknik och uppkoppling.

bottom of page